Mathilda Wickman

Scrum Master

"Jag bytte då jag kände att jag på SolidX får ut mer och jag uppfattade att man är ett transparant företag (vilket är a och o i agila arbetssätt)"

Hej Mathilda, berätta vad du gör på ditt nuvarande uppdrag?

Jag sitter som Scrum Master för ett platform team och nyligen även hoppat in och hjälper till med scrum processerna och strukturen för ett it ops team.

Vad var det som gjorde att du bytte konsultföretag till SolidX?

Jag bytte då jag kände att jag på SolidX får ut mer och jag uppfattade att man är ett transparant företag (vilket är a och o i agila arbetssätt). Jag är en person som lägger en del tid för att förbättra saker i företaget och kände inte jag fick tillbaka något där jag var, på SolidX vet man vad man får.

Vad inspirerar dig?

Jag är en person som alltid vill utvecklas och bli bättre, jag växte upp med bokstavligen ingenting (bodde på barnhem i Polen tills jag blev adopterad till Sverige när jag var 7år) och sen barnsben har jag fått inprintat att bara jag kan påverka mitt liv och oavsett hur duktig man är på något kan man aldrig bli fullärd. Därav är detta mitt livsmåtto, jag kan alltid lära mig något nytt och utvecklas och bli bättre.

Vill du dela med dig av något annat kul?

Jag spelar trumpet och har studerat till klassisk trumpetare på ackis (innan jag gick ingenjörs utbildningen). Jag har turnerat i världen och spelat på en del stora event både i Sverige och utomlands. Bl.a. privata tillställningar för kungen, Victoria och Daniels bröllop, Rose parade i L.A med Will Ferrell som programledare i TV samt massor olika event i Europa och framför allt Tyskland (dom älskar blåsmusik😁. Idag är det en hobby och jag är med i hemvärnet och spelar årligen på högvakten och andra mindre tillställningar.