Mariell Eriksen

Senior Developer

"Det var många olika bitar som föll på plats via SolidX och Volvo, samt några andra bitar på Ericsson som varit mindre roliga."

Hej Mariell, berätta vad du gör på ditt nuvarande uppdrag?

Jag är anställd på Ericsson just nu (sedan 2005) som Senior Developer (samt scrum master, men det är ingen titel man har på Ericsson 🙂) där jag de senaste åren mestadels jobbat med utveckling av olika features i L1 men nyligen börjat med Cloud RAN. Så mitt första uppdrag via Solid X blir på Volvo Cars som Scrum master och utvecklare i ett CI team från den 1:e September.

Vad var det som gjorde att du bytte konsultföretag till SolidX?

Jag har varit anställd på Ericsson sen 2005, dvs jag har aldrig varit konsult tidigare, och har alltid varit jättenöjd och trivts väldigt bra. Det gör jag fortfarande och var tidigare inte alls intresserad av att söka nytt jobb. Sen har jag haft Volvo i tankarna ett tag men hade inte tänkt byta än på 3 år i alla fall. Sen började Natali på SolidX, som jobbar på Volvo, jaga mig och det var många olika bitar som föll på plats via SolidX och Volvo, samt några andra bitar på Ericsson som varit mindre roliga. Och alla bäckar små mynnade ut till att jag tog beslutet att byta efter mycket om och men. Nu ser jag fram emot att få börja om på nytt och utveckla mig själv i en annan branch och se vad jag kan åstadkomma där.

Vad inspirerar dig?

Oj, det var en svår fråga... Privat eller arbetsrelaterat? Inspiration är ofta något man får jobba fram tycker jag, att bestämma sig för något och sen köra på. 'Just do it' Musik är väl det enkla svaret generellt annars i alla fall, samt vänner och träning (att känna mig både stark och helt slut). Arbetsmässigt: möjlighet till problemlösning, bra arbetsmiljö, positiva och samarbetsvilliga kollegor, leverera bra och snygg kod. Att se 'jävlar anamma' hos andra. Min lillasyster är expert på det och är en stor inspiration.

Vill du dela med dig av något annat kul?

Jag sjunger i ett coverband sen 2004 och sitter (de senaste åren) även med programmering av ljusshower till våra låtar. Tränar helst crossfit (och dans när det finns möjlighet). Sitter som ledamot i bostadsrättsföreningens styrelse där jag bor tillsammans med Natali Ljunggren på SolidX.