Vem behöver en mellanchef, när du har en katt?

Hanna Paulison
Chief Innovation Officer
Vem behöver en mellanchef, när du har en katt?

Vi har alla varit där: sittande i ett oändligt möte, lyssnande till den där mellanchefen som just upptäckt de senaste buzzworden. Men har du någonsin övervägt att din fyrbenta vän kanske är den bästa 'mellanchefen' du någonsin haft?

Låt oss först klargöra något. Katter är beryktade för sin oberoende och ibland lite föraktfulla attityd, men under den svala ytan ligger en rådgivare av rang. Här är några skäl till varför din katt (eller hund, kanin, hamster) kanske är den bästa mellanchefen du inte visste att du hade:

1. De lyssnar (på sitt eget sätt): När var senast din katt avbröt dig under ett viktigt möte (även om detta 'möte' var dig ensam i vardagsrummet)? Precis. Ditt husdjur sitter tålmodigt och väntar, lyssnar när du pratar, även om det bara är för att få reda på om ordet 'godis' kommer upp.

2. De är icke-kritiska: Din katt kommer aldrig att ifrågasätta varför du tog det där beslutet eller kritisera din senaste presentation. Allt du får är ett mjukt "Mjau" eller en sned titt, vilket är mycket bättre än en fler sidor lång feedbackrapport.

3. De är ständigt närvarande: Inte mer att vänta på att din mellanchef ska komma tillbaka från sin tredje kaffe-rast. Din katt är alltid där, redo att hoppa upp på skrivbordet eller ligga bredvid dig när du behöver det.

4. De dömer inte: Dålig hårdag? Glömde du att svara på det där mejlet? Din katt bryr sig inte. Allt den vill ha är ditt sällskap (och kanske lite mat).

5. Stressreduktion: Det är vetenskapligt bevisat att husdjur hjälper till att minska stress. Kan din mellanchef göra det?

Nu när vi tänker på det, kanske det bästa sättet att lösa kontorspolitik, ineffektivitet och ständiga möten vore att bara ha ett kontor fullt av katter. (Observera: detta kanske inte fungerar för alla, särskilt de med allergier.)

Skämt åsido, medan din katt kanske inte direkt kan bidra till företagets kvartalsrapport, ger de något som är mycket mer värdefullt: ett lugnt öra, villkorslös kärlek och en påminnelse om vad som verkligen är viktigt i livet.

Så nästa gång du känner dig överväldigad av arbetslivets utmaningar, ta en paus, klappa din katt och kom ihåg: Vem behöver en mellanchef när du har en katt?

/Hanna

HMADL-kalkylen
Testa Hur-Mycket-Av-Din-Lön-kalkylen

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst