Våga vägra julgåvor!

Gabriel Paulison
Styrelseordförande
Våga vägra julgåvor!

Julgåvor från ditt företag är trevligt. Det är ingenting vi satsar på. Men vi tycker att det är trevligt.

I grund och botten handlar hela företagsjulklappen om att man som företag vill visa sin uppskattning. Och det är ju bra. Som konsult jobbar du hårt under hela året med back-end-lösningar, avancerade och bökiga kommunala IT-system och utvecklingen av bättre UX- gränssnitt och design. Jäklar vilket jobb du gör.

Och vad får man som tack?

Julkorg

En korg med lite godis av de spännande sorter mormor brukade ha i hörnskåpet när du kom för att hälsa på. Stadiga karameller som rispar gommen och lossar samtliga kronor i tandraden. Eller kanske en italiensk fruktsockerkaka med ett bäst-före-datum år 2037?

Julkorg

Eller det exotiska spanska grisbenet! Kanske lyxvarianten med ett fräckt stativ och tillhörande slö kniv! Ingen har frågat om du ens äter kött… Men du bryter mot dina principer och tar en liten munsbit. Salt och gott. Och sedan står den där. Ensam och rumstempererad i köket, dag in och dag ut. Lagom till tjugondag knut har den likt norrskenet fått ett lätt grönt skimmer. Härligt!

Julkorg

Teknik är ofta uppskattat! En högtalare eller ett par hörlurar är kul att få hem! Men du har ju redan lagt sanslösa summor på ett interaktivt hemmabiosystem med tillhörande super hifi-lurar därtill...
Men en plasthögtalare som tål att lämnas ute på lekplatsen är ju bra. Särskilt om man gärna glömmer den där…

Det finns många fina klappar som företagen kan ge sina anställda. Men att visa riktig uppskattning, att ge konsulterna allt de behöver och mer under hela året, tycker vi är bättre. Våra exceptionellt grymma konsulter har rejält mer i lön, mer självbestämmande och fritid, för att nämna några exempel. Så när du sitter med din godiskorg, grön-chark och rassliga högtalare kan det vara idé, när det nya året nalkar sig, att se sig om efter ett nytt konsultbolag.

God jul!

HMADL-kalkylen
Testa Hur-Mycket-Av-Din-Lön-kalkylen

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst