Res för nöje, inte jobb

Hanna Paulison
Chief Innovation Officer
Res för nöje, inte jobb

Vi har alla varit där. Packa snabbt, rusa till flygplatsen, hålla talrika möten, kanske till och med äta en måltid eller två på flygplatsen, för att sedan flyga tillbaka hem och upprepa processen inom kort. Tjänsteresor, medan de ibland kan vara nödvändiga, är ofta tidskrävande, utmattande och kostsamma.

På SolidX tror vi på ett annorlunda sätt att tänka. Varför resa för jobbet när tekniken gör det möjligt för oss att hålla effektiva möten virtuellt? Varför spendera företagets pengar på dyra flygbiljetter och hotellvistelser när dessa medel kan användas för att ge mer tillbaka till dem som verkligen driver företaget framåt – konsulterna?

Onödiga tjänsteresor: Priset vi betalar

När vi tänker på kostnaden för tjänsteresor, är det lätt att bara fokusera på de direkta kostnaderna: flyg, hotell, måltider. Men det finns en annan kostnad som är mindre uppenbar men minst lika viktig: tiden och energin som spenderas. Att resa, särskilt under trånga tidsramar, kan vara stressande. Denna stress påverkar inte bara den enskilda resenärens välbefinnande, utan också kvaliteten på det arbete som utförs.

SolidX’s filosofi: Prioritera konsulten

På SolidX har vi valt en annan väg. Istället för att ständigt skicka våra konsulter på onödiga individs och teambuilding-dagar eller begära in dem på oförståeliga möten, investerar vi i högkvalitativ frihet som gör det möjligt för oss att samarbeta effektivt på avstånd. Med verktyg för videokonferenser, delade arbetsytor och molnbaserade lösningar går det att upprätthålla samma nivå av produktivitet och kommunikation, oavsett var vi befinner oss. Denna besparing går inte tillbaka till företagets kassa. Genom att minska våra operativa kostnader ger vi mer-mer-mer till våra konsulter. Högre löner, bättre förmåner och mer tid att tillbringa med familj eller resa för nöje snarare än arbete. Dit DU vill. Med vem DU vill.

Res för nöje, inte arbete

Livet är kort. Varje ögonblick vi spenderar på en flygplats, väntar på en försenad flygning eller sitter i ett trångt flygplan är en tid vi inte får tillbaka. På SolidX uppmanar vi våra konsulter att använda sin tid klokt. Vill du resa? Vart vill du resa? Gör det för nöjet av att upptäcka en ny plats, inte för att sitta i ändlösa möten.

Avslutningsvis

På SolidX vet vi att framgångsrika konsultföretag byggs genom att sätta konsulterna i centrum. Genom att prioritera deras frihet, välbefinnande och ekonomiska belöningar över onödiga tjänsteresor, skapar vi en icke-kultur där varje individ egna beslut värderas med deras bästa i åtanke.

/Hanna

HMADL-kalkylen
Testa Hur-Mycket-Av-Din-Lön-kalkylen

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst