Möt våra konsulter: Från kod till kompositioner

Hanna Paulison
Chief Innovation Officer
Res för nöje, inte jobb

I en värld där gränserna mellan teknik och konst alltmer suddas ut, står Lucas Höglund som ett strålande exempel på denna fusion. Med en fot i den komplexa världen av data och mjukvaruutveckling och den andra i musikens emotionella landskap, har Lucas skapat en unik karriär som spänner över båda dessa domäner. Intervju med Lucas Höglund, Data & Software Engineer på Svenska Kraftnät via SolidX.

Dagtid: Data & Software Engineer

Lucas dagar spenderas i de tekniska djupen hos Svenska Kraftnät, där han som konsult arbetar intensivt med Kafka Streams, Kotlin och Java för att utveckla sofistikerade pipelines och tjänster för dataförädling. Hans arbete är kritiskt, fokuserat på att pre-processa data, deploya nya tjänster och underhålla den befintliga infrastrukturen. Lucas beskriver sitt arbete med en passion som avslöjar djupet av hans engagemang och kompetens inom fältet.

Kvällstid: Musikproducent & Skivbolagsdirektör

När arbetsdagen övergår till kväll, byter Lucas Höglund sin ingenjörshatt mot musikproducentens hörlurar. Hans kvällar ägnas åt att skriva, producera och hantera musikrelaterade projekt. Lucas är inte bara en skapare utan också en curator av musik genom sitt skivbolag, Alternative Records, som han grundade 2023. Med en inriktning på Deep & Chill House-musik, speglar skivbolaget Lucas vision och dröm om musikens kraft och dess universella språk.

Varför SolidX?

Val av arbetsplats är för många en spegling av deras personliga värderingar och för Lucas var SolidX det uppenbara valet. Lockad av företagets moderna tillvägagångssätt till arbete, inklusive en förkärlek för remote och hybrida arbetsmodeller, samt en aversion mot onödiga extravaganser som stora kontor och överdådiga fester, fann Lucas en miljö där han kunde trivas och blomstra. SolidXs filosofi om att prioritera substans över stil resonanserar väl med Lucas, där han ser en möjlighet att få en "större bit av kakan" i form av en rättvisare lönefördelning.

Inspirationskällor

Lucas drivs av en ständig törst efter nya utmaningar och lärdomar. Hans arbetsmässiga inspiration kommer från möjligheten att ständigt utvecklas och dela med sig av sin kunskap till andra, att vara den som lyser upp vägen till "Aha-momentet" för sina kollegor. Utöver tekniken hittar Lucas inspiration i musikens värld, där han ser musiken som ett universellt språk som överbrygger kulturella och språkliga barriärer, och förenar människor över hela världen.

Musik är mer än bara en hobby för Lucas, det är en passion och ett kall. Genom sitt arbete som musikproducent och sitt engagemang i Alternative Records, strävar Lucas efter att ge uttryck för sin vision och dela den med världen. Han bjuder in alla att upptäcka musiken han och hans kollegor skapar, antingen via Spotify eller genom skivbolagets hemsida.

Lucas Höglund representerar en modern kreatör och innovatör, vars arbete och passioner inte känner av några gränser. Hans resa från kod till komposition är en påminnelse om att det moderna arbetslivet och personliga uttryck kan samexistera och berika varandra på de mest oväntade och fantastiska sätt.

/Hanna

HMADL-kalkylen
Testa Hur-Mycket-Av-Din-Lön-kalkylen

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst