Hur mycket av din lön hamnar hos dig?

Gabriel Paulison
Styrelseordförande
Julfester no more

Har du koll på din lön? Klart du har. När den 25:e kommer och pengarna trillar in på kontot så känns allt bra. MEN, har du någonsin funderat på hur mycket av allt du drar in till konsultbolaget som verkligen hamnar hos dig? Kanske inte? Låt oss bläddra bland utgifterna för ett ”ganska vanligt” konsultbolag och se vad pengarna ska räcka till och vad du som konsult får ut av den kaka du bakar.

Det flotta huvudkontoret!

Wow vilket kontor! Fräcka entrédörrar som låter ”ping” när du anländer med ditt ID-kort. En livs levande receptionist. Glaslådor för samtal som antagligen inte rör jobbet. Tusentals härliga kvadratmeter kontor… som antagligen står tomma.

Mellanchefer och konsultchefer!

Oj vad de jobbar hårt för ditt uppdrag. Någon måste ju mäta dina resultat och se till att du gör ditt jobb.

De storslagna jul- och sommarfesterna!

Det är roligt att ha kul! Eller? Är de små grodorna så lustiga att se, egentligen?

Storägarna ska ha sitt!

Det kostar ju att renovera villan, och att hasta mellan Torekov och Cagnes-sur-Mer är inte gratis det heller.

Gemensam verksamhetsutveckling

De obligatoriska resorna till Tranås fyra gånger om året då ”kunskapsutmaningar” och ”lita på varandra-övningar” står högt på agendan. Punkt fyra är att hitta en lösning som gör det möjligt för kärnkompetensen att bli mer värdeadderande och kundfokuserad. Vad det betyder är oklart.

Teambuilding

En vecka i Alicante (om du har tur, annars en barack på Bosön) där bolagets mest intensiva chefer leker dj:s (Sweet Home Alabama & Hotel California). Memoreringsövningar där bolagets värdegrund hamras in, alla ska med annars jävlar.

Lunch med konsultchefen

En timmes trumma-fingrarna-mot-bordet-lunch som egentligen tar FYRA debiterbara arbetstimmar tack vare oändlig restid tillsammans med din kontaktperson på konsultbolaget.

Strategimöten om planeringen framåt

Högsta ledningen verkar alltid ha tid över för alla möjliga sorters viktiga temamöten där en avsmakningsmeny på finkrogen utgör målsnöret. En värdig avslutning på en högproduktiv dag där många viktiga beslut har fattats. Eller vädrats, i alla fall. Vem är det som står för notan, egentligen?

Tycker du att det känns märkligt att din lön går till att täcka dessa utgifter? Det tycker vi.

/Gabriel

HMADL-kalkylen
Testa Hur-Mycket-Av-Din-Lön-kalkylen

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst