Brev till branschen - Slentrianmässiga skrämselklausuler och varför det inte hör hemma i konsultbranschen

Filip Alexanderson
Grundare & Koncern-VD
Brev till branschen

Jag startade SolidX för att skapa framtidens konsultbolag. Ett konsultbolag som inget annat. Ett företag där vi skapar nya förutsättningar för livet som konsult och att ge våra konsulter mer. Mer tid, mer frihet och högre lön. Vi har på ett fåtal år gått från en handfull till över 100 anställda och konsulter. Vi börsnoterades i november 2021 för att visa att vi menar allvar.

I och med vår tillväxt har vi retat upp många av våra konkurrenter.”

Vissa avskyr oss och ber anställda att inte prata med våra rekryterare. Andra muttrar surt bakom sina skrivbord. Många försöker desperat sätta käppar i hjulet för att vi inte ska växa. Detta sker bland annat genom konkurrensklausuler och skrämseltaktik. Det hör inte hemma i konsultbranschen.

När våra konkurrenter försöker låsa in sina konsulter i konkurrensklausuler och förhindra dem från att prata med oss ser jag detta som en indikation på hur viktigt SolidX uppdrag är och hur långt branschen har kvar att gå. Konkurrensklausuler och tystande av egna anställda hör inte hemma på en fri konsultmarknad. Alla har rätt att tala med konkurrenter, såvida de inte röjer sekretessbelagd information.

Alla har rätt att sträcka på sig och se den andra sidans grönare gräs.”

På SolidX har vi inga konkurrensklausuler. Vi litar på att våra konsulter är nöjda, och att om de mot all förmodan inte är det, känner sig trygga i att de alltid kan se sig om bland andra bolag för att kolla om det finns något bättre alternativ.

Jag och mina kollegor på SolidX välkomnar våra konkurrenters missnöje.

Att bygga framtidens konsultbolag innebär alltid en risk att förarga och reta upp etablissemanget, de gamla rävarna och branschens giganter. ”

Vi tar gärna de första stegen i rätt riktning. Denna reaktion betyder att vi är något på spåren och att vår framgångsrika modell har en inverkan på branschen. Vi kommer därmed inte sluta inleda konversationer med konsulter och aldrig att sluta erbjuda konsulterna mer.

Med detta sagt vill jag och mitt team välkomna alla konsulter som känner sig inlåsta att höra av sig till SolidX. Det kommer ni tjäna på.

Hälsningar,

/Filip Alexanderson, Koncern-VD, SolidX AB

Få ett löneförslag
Testa hur vår modell påverkar din inkomst